Finska.

Tehrään niinku luvataan


 
Jätehuollon palvelut kotitalouksille
Jäteautomme kiertävät keräämässä kotitalouksien, taloyhtiöiden ja yritysten jätteitä Sastamalassa, Punkalaitumella ja Huittisissa. Yksinkertaisimmillaan jätehuolto hoituu tilaamalla omalle tontille sekajäteastia, jonka tyhjennyksen Finska hoitaa. Meiltä <span style="color: 000000;"><span style="font-family: Liberation Serif, serif;"><span style="font-size: medium;"><span lang="fi-FI">saat myös</span></span></span></span> jäteastiat omaksi tai vuokralle.<br /><br />Ota yhteyttä asiakaspalveluumme, p. <a href="tel:+358102055010">010 205 5010</a> tai <a href="mailto:asiakaspalvelu@finska.fi">asiakaspalvelu@finska.fi</a>.

Ympäristö kiittää lajittelijaa

Haluamme kannustaa säästämään luonnonvaroja ja vähentämään ilmastopäästöjä. Mitä enemmän jätteitä lajittelet, sitä vähemmän kertyy sekajätettä. Loimi-Hämeen Jätehuollon toiminta-alueella kotitalouksien biojätteen ja pakkausjätteiden kerääminen hoidetaan Loimi-Hämeen Jätehuollon toimesta ja niihin liittyen asiointi tapahtuu suoraan heidän kauttaan. Erilliskeräys on mahdollista myös kimpassa naapureiden kanssa.

Erikseen kerätyt jätteet muuttuvat uusiksi tuotteiksi. Esimerkiksi metallia kierrättämällä säästetään merkittävät määrät uusiutumattomia luonnonvaroja ja vältetään kaivos‐ ja rikastamotoiminnasta aiheutuvia ympäristöhaittoja. Kun metallia valmis‐ tetaan kierrätysraaka‐aineesta, säästyy energiaa metallista riippuen peräti 60‐95 %. Keräyslasista voidaan valmistaa esimerkiksi lasipulloja, hillopurkkeja tai lasivillaa. Lasia voidaan kierrättää uuden lasin raaka‐aineeksi ikuisesti ilman lasin laadun tai puhtauden heikkenemistä.

Biojätteestä syntyy muhevan mullan lisäksi biokaasua, josta valmistetaan liikennepolttoainetta, sähköä ja lämpöä. Erilliskerätty muovi käsitellään uudelleen rakeiksi, joita muoviteollisuus voi hyödyntää uudelleen.

Kun sinulla on ilmastoitu biojäteastia omakotitalossa tai kimpassa naapurien kanssa, tapahtuu biojätteen erilliskeräily 4 viikon välein ympäri vuoden.

Taajama-alueella sekajäteastian tyhjennysväli on 2 viikkoa. Kun sinulla on biojätteen erilliskeräys tai kompostoit, voit anoa 8 viikon tyhjennysväliä Forssan jätelautakunnalta. Haja-asutusalueella sekajäteastian tyhjennysväli on korkeintaan 4 viikkoa. Kun sinulta erilliskerätään biojäte tai kompostoit, voit anoa 8 viikon tyhjennysväliä jätelautakunnalta. Hakemuksen voit tehdä sähköisellä lomakkeella jätelautakunnan kotisivuilla.

Lajitteluohjeita

Jotta yhteispeli sujuisi hymyssä suin

  • sijoitathan jäteastian helppokulkuiseen paikkaan, lähelle tietä
  • laitathan jäteastiaan vain sinne kuuluvia jätteitä
  • merkitsethän selvästi kaivon kannen paikan
  • harjaathan kaivon kannet näkyviin talviaikana
  • hiekoitathan talviaikaan väylän jäteastialle tai kaivolle
  • pidäthän koirasi kytkettynä, vaikka se olisikin ihan kiltti

Tee tilaus tai pyydä tarjous

Ei
Kyllä

* -merkityt kohdat ovat vaadittuja tietoja. Voit nopeuttaa palveluamme täyttämällä asiakasnumeronne. Näin tilauksenne rekisteröityy heti ilman erillistä varmistusta puhelimitse.

Finska
Kuljetusliike Finska
p. 010 205 5010
asiakaspalvelu@finska.fi
Sahakatu 1 38200 Sastamala

Päivystys 24 h
(Viemäritukokset)
p. 0500 236 212
Kaukokiito Sastamala
p. 010 205 5011
sastamala@kaukokiito.fi
Kaukokiito